OV-bureau Groningen Drenthe

Opdracht

Realiseer door een gedegen en meerjarige marketingcampagne een groei in busreizigers, een hogere bezettingsgraad met een evenrediger verdeling van reizigers over de dag en een nog hoger klanttevredenheidscijfer. 

Strategie

De uitdaging zit hem in het feit dat een aantal zaken als prijs, de integratie van bus en trein en last but not least de auto als grote concurrent moeilijk te sturen zijn. Daarentegen liggen er wel volop mogelijkheden in marketingcommunicatie. We ontwikkelden een strategie waarbij we het begrip ‘bus’ meer tot een begrip wilden maken en dit ook eenduidiger en herkenbaarder in beeld wilden brengen.

Uitvoering

Door middel van een gele ‘reizigershuisstijl’ (signaalkleur) met een strakke vormgeving en duidelijke typografie hebben we eenheid en tegelijk aandacht gecreëerd. Voor de evenementen, waar vaak speciale bussen worden ingezet, hebben we een herkenbare iconen-stijl ontworpen. Campagnes rondom de jaarlijkse Bloemetjesmarkt of speciale happenings zoals de opening van Wildlands krijgen nu een eigen smoel, waardoor het grote publiek de bus als vervoersmiddel beter gaat herkennen en gaat overwegen. Dit gecombineerd met de boodschap dat de bus veel voordelen biedt: Als je slim bent, pak je de bus! Met als effect dat alle drie marketingdoelstellingen gehaald zijn.