De Open werkwijze

Samen met de klant, maken we beter werk

Open voor verandering

Juist nu – in een tijd van oppervlakkigheid, korte termijn-denken, routine en standaardisatie – zijn verbinding, diepgang, duurzaamheid en durf nodig om het verschil in communicatie te maken. Openheid speelt daarin een onmisbare rol, zeker als het gaat om veranderingsprocessen. We ervaren al 20 jaar dat verandering en communicatie hand in hand gaan met elkaar. Openstaan voor ideeën is daarbij onze succesfactor. Dit gecombineerd met een groot inlevingsvermogen, samen creëren, jezelf kwetsbaar opstellen, kritisch zijn en dat eerlijk durven zeggen. Die openheid zit in onze mensen en in ons DNA. En is ingebakken in de manier waarop we werken: transparant, creatief en effectief. Open voor verandering.

Alleskunners

We kunnen alles. We kunnen niet alles zelf. Samen met anderen denken en werken we over de grenzen van ons vakgebied. Met een uitgebreid netwerk van partners die net als wij kritisch zijn en waarde toevoegen. Met ieder hun eigen kwaliteit. Zo maken we het verschil. Juist in complexe situaties of grote opdrachten. Hoe complexer, hoe interessanter en hoe meer we het verschil kunnen maken. Open voor alles.

Het open DNA

Ons eigen DNA

Voor opdrachtgevers gaan we op zoek naar hun DNA. Om van daaruit de positionering scherp te krijgen en hun merk zo sterk mogelijk neer te zetten. Ons eigen DNA? Dichtbij, Nuchter en Ambitieus.

Dichtbij

Samen creëren; zo dicht mogelijk bij de opdrachtgever. We gooien het creatieve proces open, geven open en oprechte adviezen, doen meerdere creatieve voorstellen en opereren als verlengstuk van de communicatie- of marketingafdeling. Onze klanten denken mee bij ons aan de pingpongtafel en wij schuiven aan bij hun werkoverleggen om te brainstormen. Het liefst ook in aanwezigheid van ons jong talent met de frisse blik van nu.

Nuchter

We zijn nuchter, pragmatisch en houden niet van dikke rapporten. Less is more. We zeggen veel met weinig woorden. Dit zie je terug in al ons werk. We maken creaties met een doel; vanuit de strategie. Alles voor het beste effect en de meeste impact.

Ambitieus

Verwachtingen overtreffen, campagnes die je bij blijven, revolutionaire concepten en designs met impact. Dat is ons dagelijks werk. Gericht op verbinding en effect. We zijn een club met bevlogen mensen. We gaan voor onderscheid, impact, negens en tienen.

De Open principes

  • Strategie en concept zijn de sleutels tot impact & effect
  • Je doelstelling staat centraal; het budget is hieraan volgend
  • Een campagne maak je samen
  • Een (online) campagne is een middel en geen doel op zich
  • Jong talent combineren met ervaring werkt
  • Hoe complexer het communicatievraagstuk, hoe meer verschil én impact we kunnen realiseren